Fremgangsmåde:
Svits løgene i olien, til de er klare, tilsæt kødet og rør i det med en gaffel, til det skiller og skifter farve.
Såfremt der bruges peberfrugt, skal den i gryden nu. Tilsæt hvidløg, oregano og så meget tomatpure, at saucen bliver tyk.
Skær de rensede chilier i tern og kom dem eller chilipulver i gryden sammen med 1/2 oksebouillonterning opløst i lidt kogende vand. Smag til med salt.
Dæmp varmen og lad saucen koge meget småt uden låg i mindst 1/2 time, eller til den er meget tyk. Portionen passer til 4 store enchiladas (28 cm. i diameter) eller 12 tacoskaller sammen med salat.
|
Ingredienser:
-
500 g. Hakket oksekød
-
1 stort hakket løg
-
(evt. 1 rød peberfrugt i små tern).
-
2 spsk. majsolie
-
2 fed finthakket hvidløg
-
2 1/2 dl. tomatpure
-
1 tsk. tørret oregano
-
1/2 oksebouillonterning
-
2 friske røde chilier eller
-
1/2- 1 tsk. stærk chilipulver
-
salt
|