Fremgangsmåde:
1. Mørbraden afpudses for sener og bimørbrad. Dup den tør med køkkenrulle og brun den i gyldent smør på en pande. Drys mørbraden med salt og peber og lad den blive kold.
2. Rør det hakkede kød med æggehvide, salt, peber og revet løg. Tilsæt fløden og sæt farsen i køleskabet i ca. 10 minutter.
3. Rens champignonerne, lad dem dryppe godt af og hak dem groft.
4. Varm ovnen op til 200 grader
5. Læg den optøede butterdej taglagt, pensl med koldt vand mellem sammenføjningerne og rul den ret tyndt ud til en firkant på ca. 35 x 25 cm.
Fordel farsen på den lange led, men kun på 3/4 af dejen. Drys champignonerne over farsen og tryk dem fast.
Læg mørbraden øverst. Rul det hele sammen, så det fri stykke dej ligger underst på rullen, luk godt for enderne.
Pensl butterdejen med æggeblomme, prik den hist og her med en gaffel.
Sæt mørbradrullen på et stykke bagepapir på en plade midt i ovnen i 40-45 minutter.
|
Ingredienser:
-
1 svinemørbrad
-
10 g smør
-
salt og peber
-
-
Fars
-
250 g hakket svinekød
-
1 æggehvide
-
½ tsk salt
-
1 knsp peber
-
1 lille løg
-
2-3 spsk fløde 13%
-
250 g champignon
-
3-4 plader frossen butterdej
-
1 Æggeblomme
-
-
Tilbehør:
-
salat
-
små persilledryssede kartofler
|