Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles og koges uden salt.
Bacon skæres i små tern, som steges gyldne på en stegepande. Det eventuelle afsmeltede fedt hældes fra flere gange og gemmes.
Baconternene tages af panden og holdes varme. Imens steges løgene gyldne i lidt af det afsmeltede fedtstof.
Kartoflerne moses og spædes med opvarmede mælk og smør. Smages til med salt og hvid peber.
Kartoffelmosen anrettes som et bjerg på et fag, og der laves et hul i midten, hvori baconternene og løgene fordeles.
Server rødbedeternene og rugbrød til.
|
Ingredienser:
-
Til kartoffelmos:
-
1 kg kartofler
-
2 dl mælk
-
1 spsk smør
-
Salt
-
Hvid peber
-
-
-
Tilbehør:
-
200 g røget bacon i 1 cm tykke skiver
-
3 løg i skiver
-
Rødbeder i tern
-
Rugbrød
-
|