Fremgangsmåde:
Sæt en gryde vand over at koge. Skræl gulerødderne og skær dem i 1x1x5 cm lange stave, som dampes møre i vandet.
Oksemørbraden skæres i skiver (1 pr. person). Gnid med peber og lad kødet marinere i vinen i ca. 10 minutter.
Pil løg og del dem i både. Opvarm olien, tilsæt løgene og brun dem i ca. 5 min. Hæld vineddike, sukker og klippet timian på og læg låg på. Dæmp varmen og lad løgene simre ca. 10 minutter til de er møre.
Grill eller steg kødet 3 - 4 min på hver side, alt efter hvor rødt kødet ønskes.
Anret kødet på et serveringsfad. Læg løgene ved siden af og drys tynde flager af parmesanost over.
Servér dampede gulerødder, sennep og grovbrød til.
|
Ingredienser:
-
600 g oksemørbrad, afpudset
-
Friskkværnet peber
-
1 dl rødvin
-
300 g forårsløg
-
1 spsk olivenolie
-
2 spsk hvidvinseddike
-
2 tsk rørsukker
-
1 tsk frisk timian
-
60 g parmesanost
-
4 spsk dijonsennep
-
12 gulerødder
-
8 skiver grovfranskbrød
-
|