www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Hakketournedos
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 15-02-2007
 
 
Fremgangsmåde:

1. Rør hakket oksekød sammen med hakkede champignon og hakkede hasselnøddekerner.

2. Form kødet til fire bøffer, som omvikles med 1-2 skiver bacon. Bacon sættes fast med tandstikker. Steg bøfferne ved jævn varme 5-6 min. på hver side alt efter tykkelse.

3. Krydr bøfferne med salt og peber, og lad dem hvile tildækket i 5 min.

4. Kog og pil kartoflerne. Læg dem i et ovnfast fad og smuldr osten henover.

5. Sæt fadet under grillen i ovnen til osten er smelten og gylden.

6. Skær squash i tynde skiver, og snit tomaterne fint.

7. Sauter squash og tomat ca. 3 min. i smør. Smag til med salt og peber, og drys med hakket persille.

Hans Andersen 2006

Ingredienser:
  • Tournedos:
  • 500 g. Hakket oksekød
  • 100 g. Rensede champignon
  • 25 g. Hassenøddekerner
  • 4-8 skiver bacon
  • Salt og peber
  • Squash-tomat tilbehør:
  • 1 Squash
  • 4 Soltørrede tomater
  • 1 spsk. Smør
  • Salt og peber
  • Persille
  • Roquefort kartofler:
  • 750 g. små Kartofler
  • 75 g. Roquefort eller anden blåskimmel ost
  • Salt og peber