Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres og æltes godt sammen. Dejen hviler i ca. ½ time. Fordeles i tærteform 22 cm i diameter beklædt med bagepapir.
Pres dejen godt op af kanterne. Prik mørdejen med en gaffel inden bagning.
Forbages ca. 25 min ved 175 grader.
Varm en fedtfri pande op. Steg kyllingebrysterne og braisér med balsamico (dryp kyllingen)
Drys groft salt på og kom evt. lidt vand på panden, så det giver et opkog. (så får brysterne en flot gylden farve – øh altså kyllingebrysterne….)
Steges ca. 4 min på hver side. Tag kødet af panden. Lad kødet hvile, skær det i småstykker.
Løget skæres i tern, porren i 1 cm. Tykke skiver, squashen halveres, skæres i halve skiver. Varm en fedtfri pande, tilsæt olie.
Grøntsagerne kommes i. Tilsæt basillikumblade. Svitses ca. 5 min. Krydr. Med salt.
Bland æg, mælk salt og peber. Pisk massen godt. Fordel kyllingestykker og grøntsager på den forbagte dej. Hæld æggemassen over og fordel osten over tærten.
Bages ca. 35 min ved 200 grader. Tærten skal have en gylden farve.
Af Birgitte Tonsgaard
Kostvejleder, Fitnessdk.
|
Ingredienser:
-
200 g hytteost 5+
-
2 tsk olivenolie
-
1½ tsk groft salt
-
175 g durummel
-
Fyld
-
700 g kyllingebryst
-
2 spk balsamico
-
1 tsk olivenolie
-
1 rødløg i tern
-
1 porre i tykke skiver
-
½ squash i halve skiver
-
8-10 blade frisk basilikum (eller 1 tsk tørret)
-
1 tsk groft salt
-
Æggemasse
-
2 æg
-
3 dl skummetmælk
-
1½ tsk groft salt
-
1 kn.sp peber
-
100 g revet cheasy 6%
|