www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kødpirogger med gulerods-/agurkestave
Antal personer: 0

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 21-04-2007
 
 
Fremgangsmåde:

24 stk.:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, æg, salt, mel og ælt til den store ”guldmedalje”
Stilles til hævning 45 min.

Imens laves fyldet:

Smid løg, persille, hvidløg og kød på en varm pande med lidt olie (-har man en god pande – så udelad olien)

Svitses til alt kødet er ”brændt af” og den skønne duft breder sig i køkkenet.
Lad det køle af – og rør de sidste ingredienser i – smag til.

Tilbage til dejen – tryk luften ud med knoerne. Rul dejen ud og stik runde plader i den med et glas, så de bliver 8 cm.
Læg fyldet på og fold dejen henover til små buttede ”halvmåner”.
Tryk langs kanten med en gaffel og pensl med æg.

Bages midt i ovnen 20-25 min. ved 200 grader.

*)Ønskes større pirogger – laves bare 12 af samme portion – og bagetiden forlænges lidt.
Serveres i madkassen med rigelig mængde af agurk/gulerodsstave.

Af Birgitte Tonsgaard
Kostvejleder, Fitnessdk.


Ingredienser:
  • Dej:
  • 25 g gær
  • 2 dl. lunkent vand
  • 2 spks. olie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 100 g grahamsmel
  • ca. 300 g hvedmel
  • Fyld:
  • 300 g hakket oksekød 3-6% fedt
  • 1 hakket eller revet løg
  • lidt hakket persille
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 æg
  • lidt olie til stegning
  • ½ tsk. salt, lidt peber