Fremgangsmåde:
24 stk.:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, æg, salt, mel og ælt til den store ”guldmedalje”
Stilles til hævning 45 min.
Imens laves fyldet:
Smid løg, persille, hvidløg og kød på en varm pande med lidt olie (-har man en god pande – så udelad olien)
Svitses til alt kødet er ”brændt af” og den skønne duft breder sig i køkkenet.
Lad det køle af – og rør de sidste ingredienser i – smag til.
Tilbage til dejen – tryk luften ud med knoerne. Rul dejen ud og stik runde plader i den med et glas, så de bliver 8 cm.
Læg fyldet på og fold dejen henover til små buttede ”halvmåner”.
Tryk langs kanten med en gaffel og pensl med æg.
Bages midt i ovnen 20-25 min. ved 200 grader.
*)Ønskes større pirogger – laves bare 12 af samme portion – og bagetiden forlænges lidt.
Serveres i madkassen med rigelig mængde af agurk/gulerodsstave.
Af Birgitte Tonsgaard
Kostvejleder, Fitnessdk.
|
Ingredienser:
-
Dej:
-
25 g gær
-
2 dl. lunkent vand
-
2 spks. olie
-
1 æg
-
1 tsk salt
-
100 g grahamsmel
-
ca. 300 g hvedmel
-
-
Fyld:
-
300 g hakket oksekød 3-6% fedt
-
1 hakket eller revet løg
-
lidt hakket persille
-
1 fed presset hvidløg
-
1 æg
-
lidt olie til stegning
-
½ tsk. salt, lidt peber
|