www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Boller i karry 4
Antal personer: 3

Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 13-09-2007
 
 
Fremgangsmåde:

Kødboller:
1. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
2. Kom løg, æg, karry og cayennepeber i.
3. Rør mælken i og derefter melet.
4. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
5. Bring bouillonen i kog - og form imens halvdelen af farsen med en spiseske til kødboller. Tip, dyp skeen i bouillonen så glider kødet nemmere.
6. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
7. Tag bollerne op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.

Karrysauce_
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af.
2. Svits heri porre og grofthakket æble i ca. 1 min.
3. Tilsæt hvid mælkesauce og bring det i kog under omrøring, smag til med salt og peber og kom kødbollerne i saucen.

Hans Andersen 2007

Ingredienser:
  • Kødboller:
  • 500 g. Hakket svinekød og kalvekød
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 Finthakket zittauerløg
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Madraskarry
  • 1/4 tsk. Cayennepeber
  • 1 dl. Mælk
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 3/4 l. Grøntsagsbouillon
  • Sovs:
  • 25 g. Smør
  • 2 tsk. Madraskarry
  • 1/2 Finthakket porre
  • 1/2 Grofthakket, uskrællet æble
  • 1/2 l. Karoline´s hvid mælkesauce
  • 3/4 tsk. Groft salt
  • Tilbehør:
  • Ris
  • 1/2 Dampet porre i tynde strimler
  • 1/2 Mangofrugt i tynde skiver