Fremgangsmåde:
Kødboller:
1. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
2. Kom løg, æg, karry og cayennepeber i.
3. Rør mælken i og derefter melet.
4. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
5. Bring bouillonen i kog - og form imens halvdelen af farsen med en spiseske til kødboller. Tip, dyp skeen i bouillonen så glider kødet nemmere.
6. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
7. Tag bollerne op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.
Karrysauce_
1. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af.
2. Svits heri porre og grofthakket æble i ca. 1 min.
3. Tilsæt hvid mælkesauce og bring det i kog under omrøring, smag til med salt og peber og kom kødbollerne i saucen.
Hans Andersen 2007
|
Ingredienser:
-
Kødboller:
-
500 g. Hakket svinekød og kalvekød
-
1 tsk. Groft salt
-
1 Finthakket zittauerløg
-
1 Æg
-
1 tsk. Madraskarry
-
1/4 tsk. Cayennepeber
-
1 dl. Mælk
-
3 spsk. Hvedemel
-
3/4 l. Grøntsagsbouillon
-
-
Sovs:
-
25 g. Smør
-
2 tsk. Madraskarry
-
1/2 Finthakket porre
-
1/2 Grofthakket, uskrællet æble
-
1/2 l. Karoline´s hvid mælkesauce
-
3/4 tsk. Groft salt
-
-
Tilbehør:
-
Ris
-
1/2 Dampet porre i tynde strimler
-
1/2 Mangofrugt i tynde skiver
|