www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Enebær gryde m. bagt kartoffelmos
Antal personer: 4

Enebær gryde m. bagt kartoffelmos

Tilberedningstid: 80 min.
Oprettet: 29-09-2007
 
 
Fremgangsmåde:

Enebærgryde:
1. Skær svinekødet i tynde strimler.

2. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del evt. kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.

3. Læg alt kødet tilbage i gryden. Og tilsæt knust enebær og rosmarin.

4. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 40 min.

5. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.

Enebærgryde er IKKE egnet til frysning.

Kartoffelmosen:
1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min.

2. Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.

3. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i et af gangen.

4. Pisk mosen godt sammen, tilsæt nødder, og smag til med salt og peber.

5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i kartoffelmosen, hæld mosen i et fad, og bag den midt i ovnen ved 225 grader i 25 min.

Hans Andersen 2007

Ingredienser:
  • Enebærgryde:
  • 1 kg. Svinekam m.spæk u.ben
  • 50 g. Smør
  • 6 stk. Enebær
  • 1/2 tsk. Tørret rosmarin
  • 1/4 l. Piskefløde
  • 2 dl. Creme fraiche 38%
  • 1 tsk. Groft salt
  • Peber
  • Kulør
  • evt. Jævning
  • Kartoffelmosen:
  • 750 g. Kartofler
  • 50 g. Smør
  • 1/2 dl. Piskefløde
  • 2 Æg
  • 1 dl. Hakkede hasselnøddekerner (kan udelades)
  • 1 tsk. Groft salt
  • Peber