Fremgangsmåde:
Enebærgryde:
1. Skær svinekødet i tynde strimler.
2. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del evt. kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
3. Læg alt kødet tilbage i gryden. Og tilsæt knust enebær og rosmarin.
4. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 40 min.
5. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.
Enebærgryde er IKKE egnet til frysning.
Kartoffelmosen:
1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min.
2. Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre.
3. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i et af gangen.
4. Pisk mosen godt sammen, tilsæt nødder, og smag til med salt og peber.
5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i kartoffelmosen, hæld mosen i et fad, og bag den midt i ovnen ved 225 grader i 25 min.
Hans Andersen 2007
|
Ingredienser:
-
Enebærgryde:
-
1 kg. Svinekam m.spæk u.ben
-
50 g. Smør
-
6 stk. Enebær
-
1/2 tsk. Tørret rosmarin
-
1/4 l. Piskefløde
-
2 dl. Creme fraiche 38%
-
1 tsk. Groft salt
-
Peber
-
Kulør
-
evt. Jævning
-
-
Kartoffelmosen:
-
750 g. Kartofler
-
50 g. Smør
-
1/2 dl. Piskefløde
-
2 Æg
-
1 dl. Hakkede hasselnøddekerner (kan udelades)
-
1 tsk. Groft salt
-
Peber
|