Fremgangsmåde:
1. Fjern hinderne fra mørbraden og brun den i et helt stykke på stegepanden. Drys mørbraden med salt og peber og lad den blive kold.
2. Varm ovnen op til 200 grader.
3. Rør farsen sammen med æggehvide, salt, peber og revet løg. Tilsæt fløden og sæt farsen i køleskabet i ca. 15 minutter.
4. Rens champignons, skær dem i skiver og bland dem i farsen.
5. Tag 2 butterdejsplader og saml dem til en firkant. Rul dem tyndt ud til en firkant på ca. 35-25 cm. Gør det samme med de 2 sidste butterdejsplader.
6. Fordel halvdelen af farsen på butterdejsfirkanten - men endelig ikke helt ud til kanten.
7. Læg mørbraden på midten og fordel resten af fyldet ovenpå.
8. Luk kanterne godt sammen og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Pensl butterdejspakken med pisket æggeblomme og bag den midt i ovnen i ca. 45 min.
Tilbehør: God salat, kartofler og bearnaise.
Hans Andersen 2007
|
Ingredienser:
-
1 Svinemørbrad
-
10 g Smør
-
Salt og peber
-
-
Fars:
-
250 g hakket svinekød
-
1 æggehvide
-
½ tsk salt
-
1 knsp peber
-
1 lille løg
-
2-3 spsk fløde 13%
-
250 g champignon
-
4 plader frossen butterdej
-
1 Æggeblomme
-
|