Fremgangsmåde:
Det er nemt at lave tortillas selv, og de bliver meget bedre end de færdige, man køber i forretningerne. Tortillas kan fyldes med næsten alt og serveres nybagte til stort set hvert måltid. Prøv fx Breakfast Burritos, som er tortillas med bacon, æg, kartoffel, ost og chili – naturligvis! Opskriften nedenfor giver mange tortillas, men antallet kan halveres. De bliver også noget tykkere end fabriksbagte. De holder sig friske i nogle dage, men kan naturligvis også fryses.
Bland de tørre ingredienser og hak derefter fedtet i. Tilsæt vand, der skal være lidt varmere end 37 grader. Ælt dejen, til den bliver rigtig smidig og elastisk. Dæk dejen og lad den hvile i 10 minutter. Rul derefter en håndfuld dej ud til en tynd, rund tortilla og steg den på en stegepande ved middelvarme, til den har lysebrune pletter. Efter tilberedningen er det vigtigt, at alle tortillas dampes enten i en særlig tortilladåse af silikone eller mellem mange fugtige, godt vredne viskestykker.
|
Ingredienser:
-
Ca. 2 liter mel (gem lidt til udrulningen)
-
6 tsk. bagepulver
-
4 tsk. salt
-
125 g fedt (margarine duer ikke!)
-
7 dl varmt vand
|