www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Fantastiske kalkun eller kylling i cola
Antal personer: 5

Tilberedningstid: 75 min.
Oprettet: 01-01-2008
 
 
Fremgangsmåde:

Denne ret lyder måske meget mystisk, men alle er helt vilde med den!
Retten er oprindelig en grill-opskrift, men kan også sagtens laves i ovnen.

Hvis du laver retten på grill, skal du starte med at brune kalkunbrystet i 5 min på hver side.
Ved brug af kyllingefileter skal der ikke brunes.

Barbeque-saucen røres sammen af cola, ketchup, frisk reven ingefær, tabasco, salt og peber.

Hæld saucen i en folie-bakke og læg kødet ned i den.
Drys med masser af sesamfrø.

Steges på grill ca en time eller i ovn ca en time ved 200 grader). Det er meningen at saucen koger så meget ind, at den bliver tyk og BBQ-agtig.

Serveres med en grøn salat og flutes.

Kalkunbrystet skæres i skiver/kyllingefileterne serveres som de er - kom lidt BBQ sauce ved hvert stykke.
- Og hør om gæsterne kan gætte hvad den hemmelige ingrediens er!


Ingredienser:
  • 1 kalkunbryst/6 stk kyllingefilet/1 fersk kylling i 6 stk
  • Sesamfrø
  • Barbeque-sauce:
  • ½ l Cola
  • ½ l ketchup
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1-2 tsk tabasco
  • Salt
  • Peber