www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kalvemedaljoner med kartoffelkage
Antal personer: 2

Kalvemedaljoner med kartoffelkage

Tilberedningstid: 90 min.
Oprettet: 08-02-2008
 
 
Fremgangsmåde:

Skræl og riv kartoflerne groft og pres væden fra. Bland kartoflerne med hvidløg, ost, hakkede oliven, persille, salt og peber.

Kom kartoffelblandingen i et lille smurt ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie.

Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.

Blancher blomkålsbuketterne 5 minutter og broccolibuketterne i 3 minutter i letsaltet vand.

Bland ost, hakkede nødder, krydderurter, salt og peber.
Læg grønsagerne i et smurt ovnfast fad, og drys osteblandingen hen over.

Gratiner grønsagerne under grillen i ovnen til osten er smeltet og gylden.

Brun kalvemedaljonerne og steg dem ca. 3 minutter på hver side i smør.
Lad kødet hvile tildækket 5 minutter, og krydr med salt og peber.

Kog panden af med portvin. Kom skyen hen over kødet og server et stykke kartoffelkage samt gratinerede grønsager til.

Hans Andersen 2007

Ingredienser:
  • 2 kalvemedaljoner
  • 25 g smør
  • 1/2 dl rød portvin
  • Kartoffelkage:
  • 500 g kartofler
  • 1 fed knust hvidløg
  • 50 g reven emmentaler
  • 25 g sorte oliven
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1/2 tsk. salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • Gratinerede grønsager:
  • 150 g blomkål i små buketter
  • 150 g broccoli i små buketter
  • 50 g reven emmentaler
  • 1 spsk. hasselnødder
  • 1/2 tsk. herbes de provence
  • 1 spsk. hakket persille
  • Salt, peber
  • Tilbehør:
  • Brød