Fremgangsmåde:
Skræl og riv kartoflerne groft og pres væden fra. Bland kartoflerne med hvidløg, ost, hakkede oliven, persille, salt og peber.
Kom kartoffelblandingen i et lille smurt ovnfast fad og dryp med lidt olivenolie.
Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.
Blancher blomkålsbuketterne 5 minutter og broccolibuketterne i 3 minutter i letsaltet vand.
Bland ost, hakkede nødder, krydderurter, salt og peber.
Læg grønsagerne i et smurt ovnfast fad, og drys osteblandingen hen over.
Gratiner grønsagerne under grillen i ovnen til osten er smeltet og gylden.
Brun kalvemedaljonerne og steg dem ca. 3 minutter på hver side i smør.
Lad kødet hvile tildækket 5 minutter, og krydr med salt og peber.
Kog panden af med portvin. Kom skyen hen over kødet og server et stykke kartoffelkage samt gratinerede grønsager til.
Hans Andersen 2007
|
Ingredienser:
-
2 kalvemedaljoner
-
25 g smør
-
1/2 dl rød portvin
-
-
Kartoffelkage:
-
500 g kartofler
-
1 fed knust hvidløg
-
50 g reven emmentaler
-
25 g sorte oliven
-
1 spsk. hakket persille
-
1/2 tsk. salt
-
Peber
-
Olivenolie
-
-
Gratinerede grønsager:
-
150 g blomkål i små buketter
-
150 g broccoli i små buketter
-
50 g reven emmentaler
-
1 spsk. hasselnødder
-
1/2 tsk. herbes de provence
-
1 spsk. hakket persille
-
Salt, peber
-
-
Tilbehør:
-
Brød
|