Fremgangsmåde:
1. Dæk fisken med skummetmælk og vand og lad den simre med laurbærblad, løg og peberkorn, til den er kogt. Mål væskemængden af til 2,5 dl. - tilsæt om nødvendigt mere skummetmælk.
2. Smelt smørret og pisk melet i, kog ved lavt blus i 1 minut - pisk så den siede væske fra fisken i - og kog op under omrøring, til saucen har en glat og tyk konsistens.
3. Smag saucen til og rør hakket persille eller dild i.
4. Hæld lidt af saucen i bunden af et smurt ovnfast fad og læg fisken ovenpå. Læg tomatskiverne på og hæld resten af saucen over.
5. Kog imens kartoflerne.
6 Pisk dem til en tynd mos med den varme skummetmælk - smag til - og fordel mosen over fiskeblandingen.
7. Sæt fadet under grillen, til overfladen bliver lysebryn inden servering.
Tilbehør: Grønne ærter eller salat.
Hans Andersen 2007
|
Ingredienser:
-
400 g. torske- eller kullerfileter (eller en blanding af hvide fisk)
-
2 dl. Skummetmælk.
-
1 lauerbærblad
-
1/2 Løg i skiver
-
3 Peberkorn
-
25 g. Smør
-
2 spsk. Mel
-
2 spsk. hakket persille eller dild.
-
3 flåede tomater i skiver.
-
1 kg. kartofler.
-
1,5 dl. Varm skummetmælk
-
Salt, hvid peber
|