www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Fisk i fad
Antal personer: 3

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 09-03-2008
 
 
Fremgangsmåde:

1. Dæk fisken med skummetmælk og vand og lad den simre med laurbærblad, løg og peberkorn, til den er kogt. Mål væskemængden af til 2,5 dl. - tilsæt om nødvendigt mere skummetmælk.
2. Smelt smørret og pisk melet i, kog ved lavt blus i 1 minut - pisk så den siede væske fra fisken i - og kog op under omrøring, til saucen har en glat og tyk konsistens.
3. Smag saucen til og rør hakket persille eller dild i.
4. Hæld lidt af saucen i bunden af et smurt ovnfast fad og læg fisken ovenpå. Læg tomatskiverne på og hæld resten af saucen over.
5. Kog imens kartoflerne.
6 Pisk dem til en tynd mos med den varme skummetmælk - smag til - og fordel mosen over fiskeblandingen.
7. Sæt fadet under grillen, til overfladen bliver lysebryn inden servering.

Tilbehør: Grønne ærter eller salat.

Hans Andersen 2007

Ingredienser:
  • 400 g. torske- eller kullerfileter (eller en blanding af hvide fisk)
  • 2 dl. Skummetmælk.
  • 1 lauerbærblad
  • 1/2 Løg i skiver
  • 3 Peberkorn
  • 25 g. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • 2 spsk. hakket persille eller dild.
  • 3 flåede tomater i skiver.
  • 1 kg. kartofler.
  • 1,5 dl. Varm skummetmælk
  • Salt, hvid peber