www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Dyreryg
Antal personer: 3

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 10-03-2008
 
 
Fremgangsmåde:

Dyreryg:
1. Hinder og grove sener skæres af dyreryggen, og den lægges på en rist i bradepanden med mørbraden nedad.
2. Rør smør, enebær, salt og peber sammen og gnid smørret på dyreryggen.
3. Brun dyreryggen midt i ovnen ca. 10 min. ved 250 grader, skru ned til 125 grader og kom bouillon og rødvin i bradepanden sammen med rødløg og hvidløg.
4. Steg dyreryggen færdig i ca. 1 time og 15 min. - dryp kødet med stegesky ca. hvert kvarter.
5. Pak stegen ind i to lag alufolie og evt. en ulden trøje.
6. Lad den hvile ca. 40 min. skru ovnen op på 200 grader til karfoflerne.
7. Løgene sies fra skyen, der koges ind til ca. 2 dl. og smages til med salt og peber. Foretrækkes sovsen tykkere, kan den jævnes med 1 spsk. flødeost.

Honningsauterede brombær:
1. Løgene sauteres i olie og honning nogle minutter, til de er bløde.
2. Så tilsættes brombær, balsamico, salt og friskkværnet peber.
3. Kog brombærrene ved svag varme i ca. 5 min. og smag til. Bærrene skal serveres varme.

Tilbehør:
Kartoffelmedaljer

Hans Andersen 2007

Ingredienser:
  • 1 Dyreryg ca. 1 kg
  • 40 g. Smør
  • 4 knuste tørrede enebær
  • 1 tsk. Groft salt
  • Peber
  • 1 dl. Vildtbouillon
  • 1 dl. Tør rødvin
  • 1 Hakket rødløg
  • 2 Hakkede fed hvidløg
  • Honningsauterede brombær:
  • 3 små runde chalotteløg skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Honning
  • 400 g. Friske brombær eller optøede, afdryppede
  • 1 spsk. Balsamicoeddike
  • 1/2 tsk. Groft salt
  • Friskkværnet peber