Fremgangsmåde:
Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af.
Kødboller: Form det hakkede kød til 24 små kødboller (a ca. 1 spsk). Bland mel, salt og peber i en tallerken og rul kødbollerne i melet. Lad smør- og rapsolien blive gylden i panden. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 6-8 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 4 min., til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og porrer dryppe af i et dørslag. Bring fløde tilsat hvidløg, salt og peber i kog i gryden. Vend den afdryppede pasta og porrer i fløden sammen med tomaterne. Smag til.
Ved serveringen: Kom pasta og grønsagssauce i et varmt fad. Fordel kødboller og bacon over retten og server straks.
Udviklet af: Karolines Køkken
|
Ingredienser:
-
125 g bacon i tynde skiver
-
-
Kødboller - 24 stk.
-
300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
-
2 spsk hvedemel
-
½ tsk fint salt
-
friskkværnet peber
-
2 spsk smør & olie
-
-
3 liter vand
-
1 spsk groft salt
-
400 g tørret pasta, fx hvid fettucine
-
4 porrer i ca. 1 cm ringe (ca. 400 g)
-
¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
-
3 små hakkede fed hvidløg
-
1 tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
3 tomater i grove stykker (ca. 200 g)
|