www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Pasta med kødboller
Antal personer: 4

Pasta med kødboller

Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 20-04-2008
 
 
Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af.

Kødboller: Form det hakkede kød til 24 små kødboller (a ca. 1 spsk). Bland mel, salt og peber i en tallerken og rul kødbollerne i melet. Lad smør- og rapsolien blive gylden i panden. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 6-8 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 4 min., til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og porrer dryppe af i et dørslag. Bring fløde tilsat hvidløg, salt og peber i kog i gryden. Vend den afdryppede pasta og porrer i fløden sammen med tomaterne. Smag til.

Ved serveringen: Kom pasta og grønsagssauce i et varmt fad. Fordel kødboller og bacon over retten og server straks.


Udviklet af: Karolines Køkken


Ingredienser:
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • Kødboller - 24 stk.
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smør & olie
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret pasta, fx hvid fettucine
  • 4 porrer i ca. 1 cm ringe (ca. 400 g)
  • ¼ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 tomater i grove stykker (ca. 200 g)