Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 140 grader.
Hæld fløden i en gryde. Flæk vannillestangen og skrab kornene ud i fløden. Snit også den tømte stang i fløden.
Bring fløden og vanillen til kogepunktet, dæmp derefter varmen og lad det simre let i fem minutter.
Pisk sukker og æggeblommer sammen i et stort ildfast fad, til den er luftig og lys. Bring fløden og vanillen til kogepunktet igen, og hæld den over æggeblandingen under konstant piskning, til den bliver tyk - dette er tegn på, at æggene er begyndt at koge let.
Si blandingen gennem en fin si og ned i en stor kande.
Hæld den derefter ud i de fire små portionsskåle, så de er ca. 2/3 dele fyldt .
Sæt portionsskålene i en stor bradepande og hæld vand i, så det når halvt op på siden af portionsskålene.
Bag midt i ovnen i ca. 30 min., eller til cremen er lige ved at stivne men stadig let flydende i midten. Tag portionsskålene ud af vandbadet og lad dem kåle af i stuetemperatur.
Lige før servering strøs en strøget teskefuld sukker jævnt over overfladen på hver créme, som derefter karamelliseres med créme brulée brænderen.
|
Ingredienser:
-
420 ml. Piskefløde
-
1 tyk Vanillestang
-
70 g. Sukker plus lidt til pynt
-
4 æggeblommer
|