Fremgangsmåde:
1. Gnid køllen med krydderier og brun den på alle sider i rigeligt smør.
2. Hæld bouillonen over så køllen er halvt dækket.
3. Steg den under låg i ca. 1 time - vend den 3-4 gange undervejs.
4. Sluk og lad køllen trække i skyen et par timer - gerne mere.
5. Umiddelbart før serveringen koges køllen op i gryden til den er gennemvarm.
6. Tag den op og pak den ind i alufolie og et vådt viskestykke.
Sauce:
1. Kog skyen ind, tilsæt fløde, smag til med salt og peber samt tyttebærsyltetøj.
Vildtkompot:
1. Sautér bønner, fintsnittet blegselleri, nødder og druer i smør.
Tilbehør:
Hvide kartofler og franske kartofler.
Hans Andersen 2009
|
Ingredienser:
-
2 kg. Dyrekølle
-
Hvidløgsalt
-
Peber
-
Paprika
-
Smør
-
10 dl. Bouillon
-
-
Sauce:
-
5 dl. Piskefløde
-
1 spsk. Mel
-
Salt
-
Peber
-
Tyttebærsyltetøj
-
-
Vildtkompot:
-
300 g. Grønne bønner
-
3 stilke Blegselleri
-
50 g. Valnødder
-
1 lille klase blå vindruer
-
Smør
|