www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Gammeldags grydestegt Dyrekølle m. vildtkompot
Antal personer: 8

Gammeldags grydestegt Dyrekølle m. vildtkompot

Tilberedningstid: 150 min.
Oprettet: 23-10-2009
 
 
Fremgangsmåde:

1. Gnid køllen med krydderier og brun den på alle sider i rigeligt smør.

2. Hæld bouillonen over så køllen er halvt dækket.

3. Steg den under låg i ca. 1 time - vend den 3-4 gange undervejs.

4. Sluk og lad køllen trække i skyen et par timer - gerne mere.

5. Umiddelbart før serveringen koges køllen op i gryden til den er gennemvarm.

6. Tag den op og pak den ind i alufolie og et vådt viskestykke.

Sauce:
1. Kog skyen ind, tilsæt fløde, smag til med salt og peber samt tyttebærsyltetøj.

Vildtkompot:
1. Sautér bønner, fintsnittet blegselleri, nødder og druer i smør.

Tilbehør:
Hvide kartofler og franske kartofler.

Hans Andersen 2009

Ingredienser:
  • 2 kg. Dyrekølle
  • Hvidløgsalt
  • Peber
  • Paprika
  • Smør
  • 10 dl. Bouillon
  • Sauce:
  • 5 dl. Piskefløde
  • 1 spsk. Mel
  • Salt
  • Peber
  • Tyttebærsyltetøj
  • Vildtkompot:
  • 300 g. Grønne bønner
  • 3 stilke Blegselleri
  • 50 g. Valnødder
  • 1 lille klase blå vindruer
  • Smør