Fremgangsmåde:
1. Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
2. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem i 2 min. Tilsæt mælk og indholdet af vanillestængerne. (Selve vanillestængerne kan sagtens koges med, det giver ekstra smag. Husk dog at fjerne dem igen)
3. Bring det i kog under omrøring, da det nemt brænder på.
4. Kog grøden ved svag varme - under låg - i ca. 35 min. Rør i grøden af og til.
5. Sættes til afkøling.
6. Tilsæt sukker og mandler.
7. Pisk fløden stiv, og vend den i grøden. Start med 1 liter, er det ikke nok så tilsæt den ekstra 1/2 liter.
Sæt desserten kold.
Tilbehør: Kirsebær sauce eller sukkerdryssede appelsinskiver
Hans Andersen 2009
|
Ingredienser:
-
6 dl Vand
-
350 g. Grødris
-
2 l. Sødmælk
-
3 stænger Vanille
-
8-9 spsk. Sukker
-
60 stk. Smuttede hakkede mandler (husk 1 hel)
-
1 - 1,5 ltr. Piskefløde
|