www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Ris a´la´mande (20 pers.)
Antal personer: 20

Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 23-12-2009
 
 
Fremgangsmåde:

1. Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.

2. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem i 2 min. Tilsæt mælk og indholdet af vanillestængerne. (Selve vanillestængerne kan sagtens koges med, det giver ekstra smag. Husk dog at fjerne dem igen)

3. Bring det i kog under omrøring, da det nemt brænder på.

4. Kog grøden ved svag varme - under låg - i ca. 35 min. Rør i grøden af og til.

5. Sættes til afkøling.

6. Tilsæt sukker og mandler.

7. Pisk fløden stiv, og vend den i grøden. Start med 1 liter, er det ikke nok så tilsæt den ekstra 1/2 liter.

Sæt desserten kold.

Tilbehør: Kirsebær sauce eller sukkerdryssede appelsinskiver

Hans Andersen 2009

Ingredienser:
  • 6 dl Vand
  • 350 g. Grødris
  • 2 l. Sødmælk
  • 3 stænger Vanille
  • 8-9 spsk. Sukker
  • 60 stk. Smuttede hakkede mandler (husk 1 hel)
  • 1 - 1,5 ltr. Piskefløde