www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Indbagt mørbrad med hvidkål
Antal personer: 4

Indbagt mørbrad med hvidkål

Tilberedningstid: 70 min.
Oprettet: 07-01-2010
 
 
Fremgangsmåde:

1. Butterdejen tøs op.

2. Mørbraden pudses af, gnides med peber og timian og brunes på alle sider i 1 spsk. olie.

3. Hvidkål skæres i strimler, overbruses med koldt vand og dryppes af.

4. Løget pilles og hakkes fint.

5. Bacon skæres i små terninger, som steges sprøde i resten af olien.

6. Løg og hvidkål tilsættes, og alt simrer ved svag varme i et par minutter, hvorefter det krydres med salt og peber.

7. Butterdejspladerne lægges sammen og rulles ud med lidt mel.

8. Den afdryppede og let afkølede hvidkål fordeles på dejen, og mørbraden lægges over.

9. Dej kanterne pensles med sammen pisket æggehvide, dejen foldes sammen om fyldet, og kanterne trykkes til.

10. Af dej resterne udskæres 2 cm brede strimler, som sættes fast på dejen med æggehvide.

11. Dej pakken sættes på en våd bageplade og bages på nederste rille i ovnen i 35 min. ved 250 grader.

12. Efter 20 min. pensles der med sammenpisket æggeblomme.


Billedet viser en dobbeltportion

BenteRandrup.dk

Ingredienser:
  • 200 g frossen butterdej
  • 1 svinemørbrad 400 g
  • Lidt sort peber og tørret timian
  • 2 spsk. olie
  • 300-400 g hvidkål
  • 1 stort løg
  • 50 g bacon
  • 1 tsk. kommen
  • lidt salt og peber