www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Vildand (20 pers.)
Antal personer: 20

Vildand (20 pers.)

Tilberedningstid: 140 min.
Oprettet: 20-01-2010
 
 
Fremgangsmåde:

1) Skyl og tør ænderne godt med køkkenrulle.

2) Sæt lår og vinger op med kødpinde.

3) Brun ænderne og indmaden i en gryde - drys salt og peber over.

4) Tilsæt bouillonen og halvdelen af fløden - dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen. Lad ænderne stege 10 min. på hver side. Læg dem derefter på ryggen og steg videre i ca. 1 1/2 time. Mærk med en kødnål i låret om de er møre.

5) Tag ænderne op af gryden og hold dem varme.

6) Smag skyen til med lidt gele og lad den koge ind hvis det er nødvendigt. Skyen kan evt. jævnes og tilsættes kulør.

Tilbehør:
Hvide kartofler, brune kartofler, waldorfsalat, rødkål og franske kartofler.

Hans Andersen 2009

Ingredienser:
  • 10 store Vildænder
  • 500 g. Smør/margarine
  • Salt og peber
  • ca. 8 dl. bouillon
  • 1 ltr. Piskefløde
  • 2 spsk. Ribsgelé
  • Kulør