Fremgangsmåde:
1) Skyl og tør ænderne godt med køkkenrulle.
2) Sæt lår og vinger op med kødpinde.
3) Brun ænderne og indmaden i en gryde - drys salt og peber over.
4) Tilsæt bouillonen og halvdelen af fløden - dryp resten af fløden over ænderne af og til under stegningen. Lad ænderne stege 10 min. på hver side. Læg dem derefter på ryggen og steg videre i ca. 1 1/2 time. Mærk med en kødnål i låret om de er møre.
5) Tag ænderne op af gryden og hold dem varme.
6) Smag skyen til med lidt gele og lad den koge ind hvis det er nødvendigt. Skyen kan evt. jævnes og tilsættes kulør.
Tilbehør:
Hvide kartofler, brune kartofler, waldorfsalat, rødkål og franske kartofler.
Hans Andersen 2009
|
Ingredienser:
-
10 store Vildænder
-
500 g. Smør/margarine
-
Salt og peber
-
ca. 8 dl. bouillon
-
1 ltr. Piskefløde
-
2 spsk. Ribsgelé
-
Kulør
|