www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Roastbeef m. portvins- og rosmarinsauce
Antal personer: 4

Roastbeef m. portvins- og rosmarinsauce

Tilberedningstid: 90 min.
Oprettet: 05-02-2010
 
 
Fremgangsmåde:

1. Roastbeef drysses med salt, peber og gnides evt. med hvidløg.

2. Brunes i en gryde med lidt fedtstof i ca. 10 min ved kraftig varme. Steges videre i ovn i 40-50 min. ved 150 grader. (Centrumstemperatur
55-58 grader). Eller hæld vand i gryden så halvdelen af roastbeefen er dækket og steg beefen i 40 min. (vendes efter 20 min).

3. Lad stegen hvile indpakket i ca. 15 min. inden det skæres ud i tynde skiver.

Sauce:
1. Smelt 1 spsk smør i en stor gryde. Tilsæt hakkede forårsløg og svits dem til de er møre, ca. 3 min.

2. Rør portvin og rødvin i. Koges igennem i 5 min.

3. Tilsæt bouillon og rosmarin og lad saucen koge ind til ca.1/3.

4. Tag saucen fra varmen og rør gradvist smørret i, til det er smeltet.
Smag til med salt og peber.

Serveres med kartofler, evt. kartoffelmos med grønne ærter.

Hans Andersen 2009

Ingredienser:
  • 1 Roastbeef ca. 700-900 g.
  • salt og peber.
  • Sauce:
  • 1 spsk. Smør
  • 3 Forårsløg
  • 2 dl. Rødvin
  • 2 dl. Portvin
  • 2½ dl. Oksekødsbouillon
  • 1 kvist Frisk rosmarin
  • 3 spsk. Smør