Fremgangsmåde:
1. Roastbeef drysses med salt, peber og gnides evt. med hvidløg.
2. Brunes i en gryde med lidt fedtstof i ca. 10 min ved kraftig varme. Steges videre i ovn i 40-50 min. ved 150 grader. (Centrumstemperatur
55-58 grader). Eller hæld vand i gryden så halvdelen af roastbeefen er dækket og steg beefen i 40 min. (vendes efter 20 min).
3. Lad stegen hvile indpakket i ca. 15 min. inden det skæres ud i tynde skiver.
Sauce:
1. Smelt 1 spsk smør i en stor gryde. Tilsæt hakkede forårsløg og svits dem til de er møre, ca. 3 min.
2. Rør portvin og rødvin i. Koges igennem i 5 min.
3. Tilsæt bouillon og rosmarin og lad saucen koge ind til ca.1/3.
4. Tag saucen fra varmen og rør gradvist smørret i, til det er smeltet.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartofler, evt. kartoffelmos med grønne ærter.
Hans Andersen 2009
|
Ingredienser:
-
1 Roastbeef ca. 700-900 g.
-
salt og peber.
-
-
Sauce:
-
1 spsk. Smør
-
3 Forårsløg
-
2 dl. Rødvin
-
2 dl. Portvin
-
2½ dl. Oksekødsbouillon
-
1 kvist Frisk rosmarin
-
3 spsk. Smør
|