www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kalkungryde
Antal personer: 4

Kalkungryde

Tilberedningstid: 50 min.
Oprettet: 25-02-2011
 
 
Fremgangsmåde:

1. Skær kødet ud i pæne store terninger.

2. Gør urterne i stand: porrerne i brede ringe, sellerien i mellemstore terninger og kartoflerne i ret store terninger.

3. Kog kartoflerne i vand 12-15 minutter.

4. Brun kødet af et par gange i en stor gryde - krydr med salt og peber og tag dem op efterhånden.

5. Kom bacon i og svits det lysebrunt - kom porrer og selleri ved og svits et par minutter.

6. Drys melet over, rør godt og kom så bouillonen i lidt ad gangen - læg låg på og lad det småkoge 10 minutter.

7. Kom kødet og fløden i og kog igen under låg 10 minutter.

8. Tag kartoflerne op og kom dem i retten - smag til med salt, peber og citronsaft og kom evt. de grønne peberkorn i.

Server fra gryden med groft brød til.

Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2013

Ingredienser:
  • 8-1000 g. Kalkunbryst
  • Salt og peber
  • 30 g. Smør
  • 150 g. Bacon i terninger eller strimler
  • 3 Porrer i brede ringe
  • ½ Selleri
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1/2 l. Hønsebouillon
  • 6-8 Mellemstore kartofler
  • 1-2 dl. Fløde 13 %
  • 1-2 spsk. Citronsaft
  • evt. 2 tsk. Grønne peberkorn i lage
  • Tilbehør: groft brød