Fremgangsmåde:
1. Skær kødet ud i pæne store terninger.
2. Gør urterne i stand: porrerne i brede ringe, sellerien i mellemstore terninger og kartoflerne i ret store terninger.
3. Kog kartoflerne i vand 12-15 minutter.
4. Brun kødet af et par gange i en stor gryde - krydr med salt og peber og tag dem op efterhånden.
5. Kom bacon i og svits det lysebrunt - kom porrer og selleri ved og svits et par minutter.
6. Drys melet over, rør godt og kom så bouillonen i lidt ad gangen - læg låg på og lad det småkoge 10 minutter.
7. Kom kødet og fløden i og kog igen under låg 10 minutter.
8. Tag kartoflerne op og kom dem i retten - smag til med salt, peber og citronsaft og kom evt. de grønne peberkorn i.
Server fra gryden med groft brød til.
Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2013
|
Ingredienser:
-
8-1000 g. Kalkunbryst
-
Salt og peber
-
30 g. Smør
-
150 g. Bacon i terninger eller strimler
-
3 Porrer i brede ringe
-
½ Selleri
-
2 spsk. Hvedemel
-
1/2 l. Hønsebouillon
-
6-8 Mellemstore kartofler
-
1-2 dl. Fløde 13 %
-
1-2 spsk. Citronsaft
-
evt. 2 tsk. Grønne peberkorn i lage
-
-
Tilbehør: groft brød
|