www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Culottesteg med bearnaisesauce
Antal personer: 4

Culottesteg med bearnaisesauce

Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 21-04-2011
 
 
Fremgangsmåde:

Culotte:
1. Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber.

2. Brun den i ovnen ca. 15 min. ved 250 grader.

3. Steg den videre ved 170° i 30-40 min., afhængig af, hvor rød stegen må være i midten.

4. Lad stegen hvile i 15 min. inden den skæres for.

Bearnaisesauce med fløde:
1. Bland alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde.

2. Bring det i kog ved svag varme under konstant piskning, så er saucen færdig til at hælde op i en varm sauce kande.

3. Skal saucen holdes varm, er det bedst at sætte den i vandbad.

Tilbehør:
Bagt kartoffel og kogte ærter.

Hans Andersen 2010
Hans Andersen 2017

Ingredienser:
  • Culotte:
  • 1 Culotte på ca. 1 kg
  • 1 spsk. Groft salt
  • Peber
  • Bearnaisesauce med fløde:
  • 125 g. Smør
  • 1/4 l. Piskefløde
  • 4 Æggeblommer
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 spsk. Bearnaiseessens
  • 1/2 bnt. Persille