Fremgangsmåde:
Kapersmos:
1. Kog kartoflerne med skræl til de er møre.
2. Mos kartoflerne med skræl til de er let moste (der skal være lidt klumper til bage)
3. Smørret tilsættes sammen med hakkede kapers og fløde. Kartoffelmosen vendes godt sammen med en ske. Smag til med salt og peber og evt. revet muskatnød.
Kyllingebryst:
4. Læg et stykke køkkenfilm ud på bordet, kom lidt salt, peber, hakket estragon og et par dråber olie på midten.
5. Læg kyllingebrysterne ovenpå og gentag med salt, peber estragon og lidt olie.
6. Fold den ene side af køkkenfilmen indover kyllingebrystet. Tag fat i filmen helt inde ved brystet og rul den som et bolche, så brysterne bliver strammet op til en lille pølse. Bind knude på enderne.
7. Brysterne kommes i en gryde med kogende vand og koges ca. 12 min.
Porresauce:
8. Bring hønsebouillonen i kog, tilsæt fløden og jævn saucen til den har den rette konsistens - smages til med salt og peber.
9. Inden serveringen tilsættes de hakkede porrer og estragonen, og saucen får et hurtigt opkog.
Hans Andersen 2011
|
Ingredienser:
-
Kapersmos:
-
1 kg. Små kartofler med skræl
-
2 spsk. Hakkede kapers
-
50 g. Smør
-
1/2 dl. Fløde
-
-
Kyllingebryst:
-
4 Kyllingebryst
-
1 spsk. Hakket estragon
-
Olie
-
Køkkenfilm
-
-
Porresauce:
-
1 dl. Fint hakkede porrer
-
3 dl. Hønsebouillon
-
1/2 dl. Fløde
-
lidt Maizena
|