Fremgangsmåde:
1. Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.
2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.
3. Steg i ca. 10 min. ved svag varme.
4. Fordel kødfyldet i de udhulede tomater, sæt låget på, og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.
Tilbehør: parmesanost (eller anden fast ost) pasta eller brød evt. blandet grøn salat
|
Ingredienser:
-
8 store tomater
-
400 g. Hakket oksekød
-
1 løg (hakket)
-
2 spsk olivenolie
-
4 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
-
2 tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
1 /2 økologisk citron (fintrevet skal og saft)
-
|