www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Fyldte tomater med oksekød
Antal personer: 4

Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 21-04-2012
 
 
Fremgangsmåde:

1. Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.

2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.

3. Steg i ca. 10 min. ved svag varme.

4. Fordel kødfyldet i de udhulede tomater, sæt låget på, og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.

Tilbehør: parmesanost (eller anden fast ost) pasta eller brød evt. blandet grøn salat

Ingredienser:
  • 8 store tomater
  • 400 g. Hakket oksekød
  • 1 løg (hakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 kviste frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 /2 økologisk citron (fintrevet skal og saft)