Fremgangsmåde:
1. Laksesiden skæres i 8 stykker.
2. Parmaskinken foldes omkring laksen og pensles med olivenolie og krydres med peber og lidt salt.
3. Læg laksestykkerne i et lille ildfast fad, og steg dem i en forvarmet ovn ved 180 g. i 10-15 min.
4. Kartoflerne koges med skræl i 10-12 min. i letsaltet vand.
5. Hæld vandet fra og rist kartoflerne på en varm pande med olivenolie og timian til de er gyldne.
6. Server laksen med friskklippet basilikum over, samt citronbåde.
Tilbehør: Flütes
Hans Andersen 2012
|
Ingredienser:
-
1 side Laks uden ben og skind (800 g.)
-
16 tynde skiver Parmaskinke
-
1 kg. Kartofler
-
2 Citroner
-
Olivenolie
-
Salt
-
Peber
-
Timian
-
Frisk basilikum
-
Flütes
|