www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Krydret Hakkebøf m. bløde løg
Antal personer: 4

Krydret Hakkebøf m. bløde løg

Tilberedningstid: 70 min.
Oprettet: 13-10-2012
 
 
Fremgangsmåde:

Råmarinerede rødbeder:
1. Rødbederne skæres i fine strimler og vendes med balsamico, honning, timian og lidt peber.
2. Lad salaten trække en times tid imens resten af retten tilberedes.

Grovmos:
1. Kartofler og broccoli skæres i mindre stykker.
2. Kartoflerne koges i 15-20 min., og broccolien koges med de sidste 5-7 min.
3. Hæld vandet fra og mos kartofler og broccoli groft med en gaffel sammen med olivenolie. Smag mosen til med groft salt og peber.

Græskarkerner:
1. Rist græskarkernerne på en tør pande til de bliver mærke og buler lidt ud.
2. Hæld sojasaucen på panden og rist kernerne i saucen til den koger ind.
3. Lad dem køle af på en tallerken og drys dem over grovmosen lige inden servering.

Bøf, bløde løg og sovs:
1. Rør det hakkede kød med finthakket løg, chili, persille og timian.
2. Bøfferne formes og krydres med groft salt og lidt peber.
3. Varm olien på en pande ved middelstærk varme og brun bøfferne i 3-4 min. På hver side. Tag bøfferne af panden og læg dem på en tallerken.
4. Brun løgene godt på panden og tilsæt bouillon – giv det hele et opkog. Skru herefter ned for varmen.
5. Tilsæt en jævning af minimælk og mel under omrøring og lad den koge op.
6. Læg bøfferne tilbage på panden og lad dem simre i sovsen 5-10 min., til de er gennemstegte.
7. Smag sovsen til med salt og lidt peber og tilsæt evt. kulør.

Server de krydrede hakkebøffer med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder.

Hans Andersen 2012
Hans Andersen 2015

Ingredienser:
  • Råmarinerede rødbeder:
  • 400 g skrællede rødbeder
  • 2 spsk. Hvid balsamico
  • 1 tsk. honning
  • Peber
  • Lidt frisk timian
  • Grovmos
  • 750 g skrællede kartofler
  • 500 g renset og udskåret broccoli
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 ½ tsk groft salt
  • Peber
  • Græskarkerner
  • 4 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. sojasauce
  • Bøf:
  • 600 g hakket oksekød (3-7% fedt)
  • 1 tsk finthakket skalotteløg
  • 1 tsk. finthakket frisk chili
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie til stegning
  • Bløde løg & sovs:
  • 350 g renset skalotteløg
  • 1 bouillonterning, oksekødssmag
  • 3 dl vand
  • 1 dl minimælk
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • Peber