www.sb3.dk
- Sidste nyt
- Billeder fra mit første år
- Dagbog fra Irak/ Afghanistan
- Dagbog Kosovo 2008
- Opskrifter
- Frederikshavn Madforening
  Kartoffel-lasagne
Antal personer: 4

Kartoffel-lasagne

Tilberedningstid: 85 min.
Oprettet: 30-05-2005
 
 
Fremgangsmåde:

Lad olien blive varm i en sauterpande.

Svits kødet i ca. 4 min. til det smuldrer og skifter farve.

Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 min.

Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. 1 min.

Tilsæt krydderier og vand og lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Skær imens kartoflerne i skiver.

Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således:

Kom ca. 1 dl ostesauce i bunden af fadet. Fordel herpå ca. 2¼ dl kødsauce og ca. 300 g kartofler.

Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut af med det sidste af ostesaucen.

Bag lasagnen midt i ovnen i 60 min. ved 180-200 grader

Lad den varme kartoffellasagne stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.

Tip: I stedet for Mild OsteSauce kan man bruge Karoline's MornaySauce.

Ingredienser:
  • ½ tsk vindruekerneolie
  • 500 g hakket oksekød (12% fedt)
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk edelsüsspaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 1 kg skrællede kartofler
  • ½ liter Karoline's Mild OsteSauce
  • Tilbehør
  • 300 g tomater
  • 300 g agurk
  • groft salt
  • friskkværnet peber