Fremgangsmåde:
Lad olien blive varm i en sauterpande.
Svits kødet i ca. 4 min. til det smuldrer og skifter farve.
Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 min.
Tilsæt tomatpuré og svits i yderligere ca. 1 min.
Tilsæt krydderier og vand og lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Skær imens kartoflerne i skiver.
Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således:
Kom ca. 1 dl ostesauce i bunden af fadet. Fordel herpå ca. 2¼ dl kødsauce og ca. 300 g kartofler.
Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut af med det sidste af ostesaucen.
Bag lasagnen midt i ovnen i 60 min. ved 180-200 grader
Lad den varme kartoffellasagne stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.
Tip: I stedet for Mild OsteSauce kan man bruge Karoline's MornaySauce.
|
Ingredienser:
-
½ tsk vindruekerneolie
-
500 g hakket oksekød (12% fedt)
-
1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
-
1 lille knust fed hvidløg
-
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
-
1 tsk tørret oregano
-
2 tsk edelsüsspaprika
-
1½ tsk groft salt
-
friskkværnet peber
-
2 dl vand
-
1 kg skrællede kartofler
-
-
½ liter Karoline's Mild OsteSauce
-
-
Tilbehør
-
300 g tomater
-
300 g agurk
-
groft salt
-
friskkværnet peber
-
|