Fremgangsmåde:
Bring 1 l vand i kog i en gryde.
Tilsæt 2 tsk salt.
Med en stor teske formes kødboller som koges i vandet. Ca. 8 min. i alt.
Tag bollerne op med en hulske og afdryp dem i en sigte.
Hak løget og svits det i olien sammen med karry.
Tilsæt bouillon, ingefær, citronsaft og sukker.
Kog det sammen ca. 5 min. Rør majstivelsen ud i fløden og rør det i.
Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, varm igennem og server med ris og grønsager.
|
Ingredienser:
-
400 g. hakket svinekød 10-12%
-
1 lille revet løg
-
1 1/2 tsk. salt
-
1 dl. hvedemel
-
2 dl. skummetmælk
-
1 æg
-
Peber
-
20 g. smør eller olie til stegning
-
-
Sauce:
-
1 lille løg
-
1 tsk. olie
-
2 tsk. mild karry
-
4 dl. hønsebouillon
-
Evt. 1 spsk friskrevet eller finthakket syltet ingefær
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. sukker
-
1 spsk. majsstivelse
-
1/2 dl. fløde 13%
-
-
Tilbehør:
-
40 g. parboiled løse ris til hver.
-
Dampede broccolibuketter.
-
|