Fremgangsmåde:
Rengør (fjern enden og indvolde), skyl og tør kyllingen.
Del limen i kvarte
Løsn skindet fra brysterne og læg limene ind under skindet.
Pensl kyllingen med marinaden (du kan sagtens bruge en anden marinade, hvis du foretrækker det).
Tag dåseøllen og hæld halvedelen fra (må gerne drikkes) ;)
Halver hvidløget og læg det i dåsen sammen med oregano eller lign.
Skub kyllingen ned over dåseøllen, så den står selv.
Sæt kyllingen på grillen eller i ovnen ved 200 grader i 50 min. pr. kg. den vejer
Patér kyllingen – eller lad den falde fra hinanden, så mør og lækker burde den nemlig være.
|
Ingredienser:
-
1 hel kylling (ca. 1,3-1,6 kg.)
-
1 lime eller citron
-
1 fed hvidløg
-
1 dåseøl
-
-
Marinade
-
2-3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. karry
-
1 tsk. sød chilisovs (kan udelades)
-
Salt og peber
-
-
Pommes frites
-
-
|